Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Το «μακελειό των διαδηλωτών» ενδυνάμωσε τους Αγανακτισμένους


Μπορεί το Μεσοπρόθεσμο να υπερψηφίστηκε στη βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο τίποτα δε φαίνεται να έχει τελειώσει για τους Αγανακτισμένους πολίτες. Τις γενικευμένες κοινωνικές αντιδράσεις, δε μπόρεσαν να κάμψουν ούτε η ανεξέλεγκτη βία των αστυνομικών δυνάμεων, ούτε ο χημικός πόλεμος στον οποίο επιδόθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, αντίθετα τις ενδυνάμωσαν.
Ο κόσμος έχει προχωρήσει σε επανακατάληψη της πλατείας, πραγματοποιώντας την περασμένη Πέμπτη, μια από τις μαζικότερες συνελεύσεις που έχουν γίνει από τότε που ξεκίνησε το πείραμα της άμεσης δημοκρατίας, στα τέλη Μαΐου. Στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, οι Αγανακτισμένοι άσκησαν σκληρή κριτική στις πρακτικές των σωμάτων ασφαλείας και το αρμόδιο υπουργείο, κατονομάζοντας περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν συμβεί και στο παρελθόν.

Ολόκληρο το ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης στο Σύνταγμα
Η γνωστή επιχείρηση «μακελειό διαδηλωτών» από πάνοπλους «πραίτορες του νόμου και της τάξης» εκδηλώθηκε δολοφονικά (…και) εναντίον της μεγάλης απεργιακής πορείας της 11ης Μάη.
Αποδείχτηκε πρόβα τζενεράλε των υπαλλήλων του «μονοπωλίου της κρατικής βίας», για τα αστυνομικά μακελέματα στις απεργιακές παλλαϊκές διαδηλώσεις της 15ης , 28ης & 29ης Ιούνη, με βασανιστές, συλληψάκηδες και στημένα «κατηγορητήρια»…
Η πορεία της 11ης Μάη ήταν απόλυτα ειρηνική- ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. είτε για μαχητικούς, είτε για «ήπιους» διαδηλωτές έχει εύκαιρη τη θανατική ποινή, όπως στον Γιάννη Καυκά που έφτασε «προθανάτια» στο Νοσοκομείο, στο Μάριο Π., που επιβίωσε οριακά με αφαίρεση σπλήνα…
Δεκάδες ακόμη χρειάστηκαν νοσηλεία, μετά το κρεματόριο, χημικών και βασανιστηρίων στην Πανεπιστημίου.
Η «σοδειά» περίλαβε & τεράστιο αριθμό κρατούμενων. Από αυτούς, 12 αντιμετωπίζουν βαριές «κατηγορίες». Παρατημένα σακκίδια, που ΜΑΤάδες γέμιζαν με μολότωφ, μάσκες και λοιπά τσουμπλέκια, φορτώνονταν ως «πειστήρια» σε σακατεμένους, αιχμάλωτους Πολίτες.
Με τέτοιο «δωράκι»- έτσι του το αποκάλεσαν όταν διαμαρτύρονταν ότι δεν ήταν δικό του- πάει για δίμηνο προφυλάκισης, ο 21χρονος Φώτης Δήμου.
…Στον Κορυδαλλό, όπου ΔΕΝ βρίσκονται αστοί πολιτικοί- ληστές δημοσίου χρήματος, μεγαλομιζαδόροι, «ευγενείς» επιχειρηματίες, υπεύθυνοι για εργατικές δολοφονίες και παρόμοιες «λαμπρές προσωπικότητες».
«Ζαρντινιέρα», «πράσινα παπούτσια», φοιτητής με τις πυτζάμες της Θεσσαλονίκης, περίπτωση Μάριου Ζέρβα της Αθήνας και τόσες άλλες κακοφορμίζουν…
…Για την προφυλάκισή του, μηδενίζονται καταθέσεις αυτοπτών, φωτογραφίες & βίντεο αθωωτικά για τους «12» -κόλαφοι για τα ΜΑΤ. Οι καταθέσεις των ένστολων, «καρμπόν» & ηλίθιες, είναι «θέσφατα» των δικαστών.
Δε ζητάμε!… Απαιτούμε:
Αποφυλάκιση εδώ και τώρα του Φώτη Δήμου.
Οριστική απαλλαγή και των «12» από κάθε κατηγορία.
Κανένα πολιτικό & νομικό έλεος στους υποψήφιους δολοφόνους, βασανιστές και ψευδομάρτυρες του αστυνομικού πογκρόμ της 11ης Μάη, στους υπάλληλους εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας που έστησαν τις κατηγορίες στους «12» & συντηρούν την προφυλάκιση.
Με αυτά, δεν τρέφουμε καμιά «ελπίδα» ότι θα «αλλάξει» κάτι, πως οι «θεσμοί» θα γίνουν εντιμότεροι ή δικαιότεροι.
Απλά έχουν μία ευκαιρία να υψώσουν κάποιο πρόσχημα -και μόνο- συνέπειας στα δικά τους ‘«φιλελεύθερα» δικαιικά πλαίσια’.
Για σήμερα Κυριακή, έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο προστασίας του Πολίτη και διανομή ενημερωτικού υλικού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα και τη σύλληψη του κυβερνήτη του αμερικανικού πλοίου «The Audacity of Hope», που συμμετέχει στο Στόλο της Ελευθερίας II. Επιπλέον, σήμερα πραγματοποιείται το 6ο πανευρωπαϊκό ραντεβού των Αγανακτισμένων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου